Babeczki czekoladowe, z kremem z serka śmietankowego, słodzonego białą czekoladą.
Brzmi zachęcająco, prawda? :)
Ponieważ zaszalałam trochę z ilością dodanego do ciasta kakao, po upieczeniu prezentowały się podejrzanie sucho.
Co zaowocowało pomysłem ścięcia ich czubków i nasączenia wnętrza sokiem malinowym. Po pierwszej degustacji, uważam to za zabieg niezbędny :)
Babeczki są pyszne, polecam!
składniki na 18 babeczek:
6 łyżek masła
pół szklanki brązowego cukru
2 roztrzepane jajka
1,75 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki kakao
2 łyżki mleka
dropsy czekoladowe, lub posiekana na kawałki czekolada
(babeczki pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200ºC)
krem:
2 opakowania serka śmietankowego
250g białej czekolady (mniej lub więcej, wg uznania)
(czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, po ostudzeniu mieszamy z serkiem)
Witam, jaki serek polecasz do tego przepisu? :D
OdpowiedzUsuńPolecam philadelphię: http://www.lacocinadeinma.com/wp-content/uploads/Queso-Philadelphia.jpg
OdpowiedzUsuńale każdy inny naturalny (!) serek śmietankowy też jest w sam raz :)