Witaj czerwcu.
Próbuję i próbuję napisać coś ładnego o tym jak pyszne razem są rabarbar i truskawki.
I jakoś nie potrafię.
To chyba dlatego, że prawdziwej miłości nie da się opisać słowami? :)
Składniki na 9 babeczek:
szklanka jasnego, brązowego cukru
czubata szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju lub roztopionego masła
pół szklanki mleka
garść dość drobno pokrojonego rabarbaru
kilka pokrojonych w kawałeczki truskawek
wszystkie składniki (w temperaturze pokojowej) mieszamy, wykładamy do papilotek, pieczemy w 180 stopniach, przez 20-25 minut
Dekorujemy najlepiej kremem budyniowym.
Smacznego.
Stokrotne dzięki!
OdpowiedzUsuńcudne te twoje zdjęcia
OdpowiedzUsuńa może coś z czereśniami? co ty na to?
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać :)Co do czereśni, to zawsze byłam bardziej ich fanką w stanie świeżym i surowym niż przetworzonym, ale może coś da się wymyślić :D
OdpowiedzUsuńu mamy czereśnie są najlepsze
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają;)
OdpowiedzUsuń