Szukaj na tym blogu

wtorek, 4 czerwca 2013

No. 19 Babeczki z rabarbarem i truskawkami.

Witaj czerwcu.



Próbuję i próbuję napisać coś ładnego o tym jak pyszne razem są rabarbar i truskawki.
I jakoś nie potrafię.
To chyba dlatego, że prawdziwej miłości nie da się opisać słowami? :)





Składniki na 9 babeczek:

szklanka jasnego, brązowego cukru
 czubata szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju lub roztopionego masła
pół szklanki mleka
garść dość drobno pokrojonego rabarbaru
kilka pokrojonych w kawałeczki truskawek

wszystkie składniki (w temperaturze pokojowej) mieszamy, wykładamy do papilotek, pieczemy w 180 stopniach, przez 20-25 minut


Dekorujemy najlepiej kremem budyniowym. 


Smacznego.

6 komentarzy:

  1. cudne te twoje zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  2. a może coś z czereśniami? co ty na to?

    OdpowiedzUsuń
  3. Miło mi to czytać :)Co do czereśni, to zawsze byłam bardziej ich fanką w stanie świeżym i surowym niż przetworzonym, ale może coś da się wymyślić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. u mamy czereśnie są najlepsze

    OdpowiedzUsuń