Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 16 kwietnia 2012

No. 1 Jelly Filled Cupcakes.

Czyli babeczki galaretką nadziane. W moim piekarniku piekły się ich dwa rodzaje, nadziane konfiturą z jeżyn i galaretką z czerwonej porzeczki.
Zjedzone z łyżką masła orzechowego na wierzchu.



Przed upieczeniem, zdecydowanie bardziej efektowne, niż po:





Galaretka ułożona na wierzchu ciasta (bez dociskania), w czasie pieczenia opada na dno, dzięki czemu, po upieczeniu, w środku prezentują się tak:




1 i 1/3 szklanki mąki
kostka masła
2/3 szklanki cukru
łyżka proszku do pieczenia
łyżka waniliowego budyniu w proszku
3 lekko roztrzepane jajka
łyżka esencji waniliowej
dowolny dżem lub galaretka do wypełnienia
ewentualnie: cukier puder do oprószenia



1 komentarz: